De club van 100

Spoorwijk, een oude volkswijk in Den Haag. Grote achterstand, multicultureel, veel problemen. Sinds 2000 woont en werkt hier een klein team van christenen, dat zichzelf In de Praktijk noemt en dat zich met hart en ziel inzet voor de wijk. Vanuit hun werk is hier een groeiende gemeente ontstaan, vol met onkerkelijke buurtbewoners. Mensen in de bijstand, in de schuldhulpsanering en afhankelijk van de voedselbank. Mensen die uw hulp hard nodig hebben om de kerk financieel te ondersteunen. Niet omdat ze dit zelf niet willen, maar omdat zij dit helaas zelf niet kunnen.

Al het werk binnen In de Praktijk wordt uitgevoerd door vrijwilligers, ook Martin, de voorganger, is vrijwilliger en krijgt niet betaald voor zijn diensten. Jaarlijks heeft In de Praktijk €10.000,- nodig om kerk te kunnen zijn in de wijk.

Huur van het gebouw op zondag, het ondersteunen van mensen die accuut hulp nodig hebben, pastoraat, diaconie, jeugdwerk en kinderwerk. Op zich is dat een heel laag bedrag en er zijn maar 100 mensen nodig die jaarlijks €100,- willen investeren in onze kerk.

Vandaar: de club van 100

Die €100,- wordt gedoneerd aan Stichting Vorm, de stichting die het geld beheert van de kerk. Deze stichting heeft ook nog eens een ANBI status, dus u kunt uw gift aftrekken van de inkomstenbelasting en dat is mooi meegenomen!

 

Naam*

E-mailadres*

Bedrag *Al 17 jaar is een klein team van toegewijde christenen met hart en ziel in de Haagse wijk Spoorwijk aan het werk om hier het Koninkrijk van God te dienen. God heeft hun inzet gezegend en over de jaren is hier een groeiende gemeenschap van wijkbewoners ontstaan, die samen God zoeken en Hem dienen.

Vanwege de doelgroep – mensen in de bijstand en soms ook in de schuldhulpsanering – kan In de Praktijk financieel niet voor haarzelf en voor de mensen in de wijk zorgen. Zij heeft onze externe financiële hulp hard nodig. Zelf ben ik ook lid van deze club van 100 en ik kan het van harte aanbevelen. Het is een mooie investering in Gods koninkrijk!

Matthijs VlaardingerbroekOprichter In de Praktijk
‘De kerk heeft toekomst in kleine liefdevolle gemeenschappen zoals “In de Praktijk ” die Jezus volgen door naast mensen te staan en hun leven te delen. Hier krijgt het evangelie handen en voeten’.

 

– Margrietha Reinders, predikant en pionier

‘Toen ik hoorde hoe In de Praktijk gemeente van Jezus is tussen de mensen en met mensen dacht ik: ‘Hier geloof ik in!’ In de Praktijk is nog steeds een voorbeeld voor mij. Betrokken zijn bij hen in de Club van 100 is een voorrecht!’


-Oeds Blok, coördinator Urban Expression Nederland

‘In de Praktijk brengt het evangelie van Jezus écht in de praktijk! Geen vergadercultuur, maar een club mooie mensen die de hand aan de ploeg slaan en keer op keer in de bres spring voor kwetsbare mensen.

 

-Jan Wolsheimer, voorganger en pionier