Wie zijn we?

We zijn een kerk met een lach en een traan, we helpen en bemoedigen elkaar, we delen ervaringen en proberen het beste uit iedereen te halen door niet alleen over Jezus te vertellen maar door Zijn liefde te laten zien.

In de Praktijk bestaat uit ongeveer 60 mensen, jong en oud, vrijwel allemaal uit Spoorwijk. We zijn een evangelische kerk die iets wil betekenen voor Spoorwijk. We willen graag een lichtpuntje zijn in het bestaan van mensen die het moeilijk hebben - financieel of sociaal.

We brengen mensen graag in contact met God en zijn kerk, maar ook met elkaar. We doen dit vanuit wat geschreven staat in 1Petrus 4:10-11

"Jullie moeten elkaar helpen. God zal ervoor zorgen dat jullie dat kunnen. Want hij heeft aan ieder van jullie een bijzondere kracht gegeven, die je goed moet gebruiken. Als je spreekt, spreek dan woorden van God. En als je mensen helpt, doe dat dan vanuit de kracht die God je geeft. Zo krijgt God op allerlei manieren eer. Want dankzij Jezus Christus kunnen jullie doen wat God wil. Alle eer en macht aan Jezus Christus, voor altijd en eeuwig! Amen".

Martinvoorganger
Dit is ons team

In de praktijk wordt geleidt door een team van enthousiaste mensen, dat de wijk en haar bewoners centraal probeert te stellen vanuit de opdracht: Heb uw naaste lief als uzelf (Gal 5:14).

Martin Mande

Voorganger

Geboren in 1958 in Utrecht en sinds 3 jaar lid van het leidersteam van In de Praktijk Spoorwijk. Hart voor Jezus, hart voor mensen, hart voor Spoorwijk.
Mag je 's nachts wakker maken voor de Formule 1 autoraces.
Lievelings bijbeltekst: Hij geeft mij nieuwe kracht. Psalm 23:3

Marike ten Have

Teamlid

Geboren in 1969 in Den Haag. Sinds 6 jaar betrokken bij In de Praktijk, sinds 4 jaar als lid van het leidersteam. Aanspreekpunt en contactpersoon voor alle Praktijkers en voor iedereen daarbuiten.
Mag je 's nachts wakker maken voor....weet je wel zeker dat je dat wil doen?
Favoriete bijbeltekst: “Laten we daarom steeds het goede blijven doen, en volhouden tot de dag dat Christus terugkomt. Zolang we daarop wachten, moeten we dus goed zijn voor iedereen, en zeker voor andere christenen.” Gal 6:9-10

José van Dommelen

Teamlid

Geboren in Delft in 1968. Al 11 jaar betrokken bij In de Praktijk, sinds 7 jaar in het leidersteam.
Kan niet stilzitten en is een herkenningspunt voor veel Spoorwijkers.
Mag je 's nachts wakker maken voor lasagne.
Favoriete bijbeltekst: “Ik ben de Weg de Waarheid en het Leven.” Joh 14:6

Rien Star

Teamlid

Geboren in Rijnsburg, 1963. Komt sinds 2 jaar bij In de Prakijk, sinds 2017 ook in het leidersteam.
Stille kracht, meer een doener dan een prater, behalve als het over Jezus gaat!
Mag je 's nachts wakker maken voor witlofsoep.
Favoriete bijbeltekst: “Wij weten nu dat God alle dingen doet meewerken ten goede voor hen die Hem liefhebben” Rom 8:28
Jaren actief
17
Aantal inwoners Spoorwijk
4157
Gemiddeld besteedbaar inkomen per maand
900
Percentage groen in de wijk
5

Ben jij klaar voor een nieuwe start?

Neem dan contact met ons op!